Met spoed naar de spoed


Gisterenavond gingen oma en opa met Kleine Kadee naar de kine voor ademhalingsoefeningen en drainage omdat hij zo met slijmpjes blijft zitten.
Terwijl zij onderweg terug naar hier waren belde de kine mij al om te zeggen dat Kleine Kadee echt niet goed was en dat hij zo vreselijk hard gehuild had… We zouden toch beter nog eens langs de dokter gaan.

Een dokter vinden om 20u30 is niet zo simpel, zeker niet als het vertrouwen in de huisarts niet zo fantastisch groot is en je dus een andere dokter moet zien te vinden.
Het liefst ga ik met Kleine Kadee bij de pediater, gezien zijn dossier. Maar pediaters doen geen huisbezoeken.
Proberen bellen naar onze pediater dus om te horen of we nog mochten langsgaan, maar die was niet bereikbaar.
Ik had nog het telefoonnummer van de pediater van de Mexicaanse prik en belde haar op. Ze was nog op de spoedafdeling en als we nu vertrokken mochten we daar langskomen.

Zo gezegd zo gedaan…

Kleine Kadee werd onderzocht, gekeurd, er werden foto’s van zijn longen genomen, een snottebel voor RSV-test… en er werd alvast “een baxterke geprikt voor als we hem moeten opnemen op de afdeling” 😐
Dat prikken, dat vond Kleine Kadee niet zo leuk en dat liet hij duidelijk horen. Huilen deed ook duidelijk pijn aan zijn keel, dus zijn decibels namen aanzienlijk toe.
En wij, wij konden niet veel doen behalve hem proberen troosten en wachten…

Het huilen werd brullen en het brullen werd krijsen en toen kregen we toch een flesje melk van een lieve verpleegster. Die ZOOP hij letterlijk leeg, liet 3 gigantische boeren en werd toen weer zijn schattige zelf met een gelukzalige smile 😀

Ons wachten werd beloond: hij had geen RSV, geen longontsteking, maar wel een keel- en oorontsteking. Maar het belangrijkste: hij mocht mee terug naar huis!

Tegen 22u30 waren we weer thuis.

Vandaag was hij al stukken beter, morgen NOG beter? 🙂

Advertenties

3 gedachtes over “Met spoed naar de spoed

  1. Schrikken zeg!! Gelukkig maar dat het een ‘gewone’ keel- en oorontsteking is. Vertroetel hem maar lekker en zorg dat je zelf ook genoeg rust krijgt. Ik denk aan jullie, liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s