Bananenbrood


Omdat het al veel te lang geleden is dat ik nog eens een recept postte.
En omdat ik nu, as we speak, zo’n lekker geurend bananenbrood in de oven heb staan… en ik dit gewoon met jullie wil delen! 😀

Bananenbrood (Nigella Lawson)

Ingrediënten

  • 100g sultana’s
  • 75 ml rum of appelsap
  • 175g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl bicarbonaat
  • ½ tl zout
  • 125g gesmolten ongezouten boter
  • 150g suiker
  • 2 grote eieren
  • 4 kleine erg rijpe bananen (geplet)
  • 60g gehakte walnoten
  • 1 tl vanille-extract

Bereiding

  • Doe de sultana’s en de rum (of het appelsap J ) in een kleine sauspan en breng aan de kook.
    Zet van het vuur, bedek en laat ½ u staan totdat de sultana’s de meeste vloeistof hebben opgenomen.
    Giet dan af.
  • Verwarm de oven voor op 170°C en begin met de rest.
  • Doe de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat en het zout in een middelgrote kom en meng met je handen of met een houten lepel.
  • Klop in een grotere kom de gesmolten boter en de suiker.
    Voeg één voor één de eieren toe en dan de geplette bananen.
    Meng dan met de houten lepel de walnoten, de sultana’s en het vanille-extract erbij.
  • Voeg het bloemmengsel met 1/3 per keer erbij.
  • Giet in een beboterde en bebloemde bakvorm en bak in het midden van de oven gedurende 1u à 1 ¼ u.
    Laat in de vorm afkoelen.

Ook lekker:

Bak het deeg in muffinvormen of voeg chocolade toe.

Advertenties

3 gedachtes over “Bananenbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s