Pompoenen


Aaah pompoenen…
Prachtige groente.
Mooie kleur, herfst, zachte smaak…


Onlangs kwam zij op bezoek voor Flavieke (en mij :mrgreen:).
En ze bracht zelf gekweekte pompoenen mee!
Nadat ze een tijdje decoratief op mijn kast hadden gelegen, vond ik dat het tijd werd om ze maar eens te gaan verwerken en toen had ik een probleem.
Want wat maak je met pompoenen buiten soep???

Enkele dagen later kreeg ik de colruyt reclamefolder in de bus en tadááá:
Pasta met geroosterde pompoen en feta (recept voor 4 personen)
200g gezouten spekjes
1 butternutpompoen
50g rucola
1/2 plantje oregano
100g feta
400g farfalle
3 eetl olijfolie
1 koffielepel gedroogde tijm
Peper en zout

Schil de pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2cm.
Hak de rucola en de oregano grof.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de pompoenblokjes  in een ovenschaal en besprenkeld met de olijfolie. Roer er de oregano en de tijm onder en kruid met peper.
Bak 25 minuten in de voor verwarmde oven.
Voeg na 15 minuten de spekblokjes toe aan de pompoen en roer alles goed onder elkaar.
Kook intussen de farfalle gaar in licht gezouten water (kooktijd zie verpakking) en giet af.
Meng de pompoenblokjes met spekjes onder de farfalle en verkruimelen er de feta over.
Bestrooi met de grofgehakte rucola.

Afgelopen weekend uitgetest en meer dan goedgekeurd!

Advertenties

5 gedachtes over “Pompoenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s