Nomnomnom


Vorig jaar rond deze tijd snakte ik naar een lekker slaatje…
Maar negatief voor toxoplasmose in combinatie met een zwangerschap betekent geen slaatjes eten, tenzij je ze zelf klaarmaakt.

Had ik geweten wat ik nu weet! Nee, eerlijk, dat had geen verschil gemaakt want ik lag plat en Grote Kadee en eten klaarmaken is geen match
Vorige week stond de reclamefolder van de Colruyt vol recepten voor slaatjes.
Ik pikte er op goed geluk eentje uit voor vanavond.
Waw… Zalig lekker! (Al dacht ik tijdens het klaarmaken nog “dit komt niet goed”)

Omdat het zo lekker was: hieronder het recept! Spesjaal voor jullie 💜

Sla-harten met kip en appelmoes

Ingrediënten
300 g kippenblokjes natuur (beenhouwerij)
4 Romeinse sla-harten
0.3 plantje bieslook
1 rode pompelmoes
1 teentje knoflook
50 g parmezaan (blok)
2 eetl. cashewnoten
1 mespunt bloemsuiker
1 eetl. ketchup
5 eetl. olijfolie
2 eetl. walnotenolie
1 koffiel. kerriepoeder
peper en zout

Voorbereiding(20 min.)
– Snij de slaharten in de lengte in 4 of 6, naargelang de grootte.
– Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.
– Maak de vinaigrette: pers het knoflook en meng met 3 eetl. olijfolie, de walnotenolie en het pompelmoessap. Voeg de bloemsuiker toe en kruid met peper en zout.
– Hak de cashewnoten grof.
– Snipper het bieslook fijn.
– Snij de parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.

Bereiding(10 min.)
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes 3 min.
Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
Voeg de ketchup toe en roerbak nog 2 min.

Verdeel de slaharten over de borden en besprenkel met de vinaigrette.

Werk af met de gebakken kippenblokjes, de pompelmoespartjes, het bieslook, de cashewnoten en de parmezaanschilfers.

Geef er een meergranenbroodje bij.

Advertenties

3 gedachtes over “Nomnomnom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s